Valurt Tinktur

Ingredienser

fersk røtter

40-70% alkohol kornsnaps, fruktbrandy eller vodka

Forberedelse

En Valurt-Tinktur  brukes mest sammen med konvolutter eller kompresser. Det lindrer symptomer på beinskader, knuste bein, sportsskader, forstuvninger, plager i mellomvirvlene, periostitt, tennisalbue, leddgikt, nervesmerter, leddsmerter, isjiasplager, sår og brannskader.

Du kan tilberede denne tinktur fra oktober til april ved å grave ut, vaske eller pusse valurttens røtter og skjære dem i små biter eller skiver. Du fyller disse rotbitene i et lukkbart glass og hell dem med 40-50% alkohol. Forsegl alt godt og rist godt. Denne tilnærmingen blir liggende i 3-4 uker på et varmt, men ikke solfylt sted å trekke gjennom. Den ristes daglig og sjekkes for mulig muggvekst. Valurt-tinkturen må bli brun og tyktflytende. Filtrer deretter og klem ut røttene og hell den brune væsken i små mørke flasker. Denne skjæringen er stabil i opptil 2 år.

Vær oppmerksom på at denne resepten ikke erstatter å gå til lege eller naturopat.

Skriv til oss så gir vi deg flere oppskrifter.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  974 07 226 eller 905 24 214