Johannesurt Olje

St. John’s wort red oil kalles også noen ganger St. John’s wort eller St. John’s wort oil. Omtrent på tidspunktet for sommersolverv er blomster av johannesurt i høysesong for den berømte røde oljen. Du skal nå ha spesielle helbredende krefter. St. John’s wort rød olje er en meget velprøvd sårpleieolje. I folkemedisinen sies denne såroljen å ha mange gode egenskaper, for eksempel antibiotika, antiviral, betennelsesdempende og fremmer sårheling. Dette er alle egenskaper som er bra for kroppen vår for visse klager. Når du samler johannesurt, må du sørge for at du også tar med deg johannesurt. Du kan fortelle med det faktum at stammen av den virkelige Johannesurt ikke er hul. De andre Locust-urtene har hule stengler, og selvfølgelig, når du knuser blomstene og knoppene, er det en rød fargetone på fingeren, som også gir fra seg den vakre Johannesurt, men stilken er hul.

Forberedelse

Du tar en beholder laget av hvitt glass og fyller den halvveis med friske blomster av johannesurt. Blomstene kan rulles litt på forhånd med kjevelen, for da blir den røde fargen på oljen mer intens. Den må rulles veldig forsiktig slik at rødfargen ikke renner ut av kjertlene på forhånd. Deretter fyller du glasset med matolje etter eget valg, fullt til randen. Dekk beholderen med en linduk og la den trekke i 8 uker. Det er best i solen. Rør eller rist ofte i mellom, sjekk for mulig mugg og la i litt luft. Etter en god tre uke filtrerer du den av og presser ut blomstene igjen. Oljen skal nå ha en rødlig farge. Hvis det ikke har skjedd ennå, bare la det gå en uke eller to lenger.

Bruk rød olje

Det kan brukes som en gnidning mot urinsyregikt, revmatisme, muskelspenninger, forstuvninger og forvrengninger. Det brukes ofte i sårheling for blåmerker, lukkede sår og sårkanter. Lett forbrenning og solbrenthet kan lindres av den røde oljen. Vær oppmerksom på at johannesurt gjør huden mer følsom for lys, men dette påvirker bare rødhårede og lysfølsomme mennesker, eller til og med når de er overdosert. Besøk på solarium bør unngås som en forsiktighet når du bruker johannesurt.

Vær oppmerksom på at denne forestillingen ikke erstatter å gå til lege eller naturopath.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  974 07 226 eller 905 24 214