Syltede løvetannknopper smaker litt bittert og har en fin surhet – de kalles også falske kapers.
Bare de små og sprø knoppene skal samles / brukes til innsetting. Vask blomsterknoppene, tøm godt på kjøkkenpapir og klapp tørt.
Kok opp vann, eddik og salt i en liten kjele – forholdet mellom vann og eddik skal være omtrent 1: 3.
Dryss deretter knoppene med havsalt, legg dem i små, tilberedte glass med skruelokk og hell den varme eddik-vannblandingen over dem. Fyll opp glasset og lukk godt.
De falske kapersene kan nytes etter ca 1-2 uker.
Mitt tips
Syltede løvetannknopper går bra med krydret salat, med oliven på forretter eller med sennepsauser og fisk.
Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!