Løvetann Kapers

Ingredienser

2 kopper løvetannknopper

200 ml vann

600 ml eddik

1 ss salt 1 klype havsalt

Forberedelse

Syltede løvetannknopper smaker litt bittert og har en fin surhet – de kalles også falske kapers.

Bare de små og sprø knoppene skal samles / brukes til innsetting. Vask blomsterknoppene, tøm godt på kjøkkenpapir og klapp tørt.

Kok opp vann, eddik og salt i en liten kjele – forholdet mellom vann og eddik skal være omtrent 1: 3.

 

Dryss deretter knoppene med havsalt, legg dem i små, tilberedte glass med skruelokk og hell den varme eddik-vannblandingen over dem. Fyll opp glasset og lukk godt.

De falske kapersene kan nytes etter ca 1-2 uker.

Mitt tips

Syltede løvetannknopper går bra med krydret salat, med oliven på forretter eller med sennepsauser og fisk.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226