Syltede løvetannknopper smaker litt bittert og har en fin surhet – de kalles også falske kapers.
Bare de små og sprø knoppene skal samles / brukes til innsetting. Vask blomsterknoppene, tøm godt på kjøkkenpapir og klapp tørt.
Kok opp vann, eddik og salt i en liten kjele – forholdet mellom vann og eddik skal være omtrent 1: 3.
Dryss deretter knoppene med havsalt, legg dem i små, tilberedte glass med skruelokk og hell den varme eddik-vannblandingen over dem. Fyll opp glasset og lukk godt.
De falske kapersene kan nytes etter ca 1-2 uker.
Mitt tips
Syltede løvetannknopper går bra med krydret salat, med oliven på forretter eller med sennepsauser og fisk.
Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!
Vipps 905 24 214 eller 974 07 226
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok