Generell informasjon om Tinkturen

Hvordan lage en medisinsk urtetinktur + medisinske urter og deres egenskaper

En tinktur er vanligvis laget med 70% alkohol. Den kan også tilberedes med 40% alkohol som vodka eller korn. Husk at hvis noen har hatt et alkoholproblem i det siste, er disse tinkturer ikke noe for dem.

Tinkturer brukes vanligvis mot hudsopp, kviser, eksem i huden og byller, men også for andre klager. For denne behandlingen blandes tinkturene med vann. For dette tar du et lite stykke lin eller en bomullskule. Bland Tinktur med 2 deler vann og dypp de behandlede områdene. Hvis du vil ta den internt, er det best hvis du bruker urtete eller rent vann.

Tinkturer med lite alkohol, som for gravide, tørre alkoholikere eller personer som ikke ønsker å drikke alkohol, bør legge Tinkturer (ca. 3-5 ml) i et glass kokende vann og la det stå i ca. 5 minutter. Dette får alkoholen til å fordampe. Du kan også erstatte alkohol med eddik eller glyserin, selv om glyserin ikke er for alle. Internett gir mye informasjon om dette.

Grunnoppskrift på en Tinktur :

10 g tørkede eller friske medisinske urter

50 ml 70% alkohol (40% alkohol er også mulig)

Små mørke dropperflasker

Om du er usikker alltid ta kontakt med din lege, naturterapeut eller farmasøyt før du begynne bruket.

VIKTIG: Det som er skrevet om urten og dens medisinske virkning ved bestemte plager og sykdommer er kun ment som informasjon. Urtekilden tar ikke ansvar for eventuelle skader som måtte oppstå om du velger å benytte denne urten eller preparater hvor urten inngår.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226