Rabarbraer

Botanisk navn

Rheum officinalis

Hovedapplikasjon

avføringsmiddel

Folkemedisin

Roten brukes mot infeksjoner med høy feber, gulsott og betennelse i huden

Eiendommer

stolfremmende, mageforsterkende, avføringsmiddel, galde-stimulerende

Innholdsstoffer

Tommin, tannkjøtt, stivelse, sukker, pektin, fett, oksalsyre, essensiell olje, tanniner, kalsium, jern, vitamin B1, B2, C, antrakinoner

Plantedeler som kan brukes

Bladstilker før blomstring, rhizom

Farmasøytisk form

Kompott, juice, sirup, syltetøy, (Bladstilker)

te, tinkturer (Røtter)

Hendelse

God hagejord

Innsamlingstid

Juni-juli (blastilker)

 og senhøst (røtter))

Innhøsting og tørking

Jo eldre bladstilker, jo større er oksalsyreinnholdet. Bladstilkene kokes til kompott, sirup eller juice. Røttene kan bare tas fra planter som er minst 5 år gamle. Den skrelles, kuttes i biter og tørkes i solen eller i ovnen

Bivirkninger

Ikke kjent. Vær oppmerksom på at denne plantepresentasjonen ikke erstatter å gå til lege eller naturopath

OBS !!! Gravide og ammende kvinner bør unngå rabarbra, rabarbraen kan forårsake diaré hos det ammende barnet

Te tilberedning

  • 1 ts tørkede røtter / kopp fremmer
  • 1/2 ts tørkede røtter / kopp stuffs
  • 1 kopp vann (250 ml)

Hell det kokende vannet over urten  cirka 10 minutter deretter filtrere.

 

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226