Ingfær Tinktur

Ingefær tinkturen er ikke så kjent som ingefærte. Den kan tilberedes raskt og enkelt av deg selv og er alltid for hånden fordi den lille flasken kan tas med deg. Det sies å virke mot hodepine, mageproblemer, kvalme og forkjølelse. Hvis du har hodepine, kan du massere skjæret på pannen eller templene og hvile litt. For mageproblemer med kvalme tas 10-20 dråper vann eller te 3 ganger om dagen. Jeg skreller ikke ingefærpærene fordi det er viktige egenskaper for ingefæren i skallet. Derfor legger det seg et lite stykke smuler på overflaten av trekk-skjæret, men dette vil senere bli filtrert ut.

Ingredienser

10 g ingefærrot (rhizom) knuses og fylles med 40% vodka til alt er dekket.

Forberedelse

10 g ingefærrot (rhizom) knuses og fylles med 40% vodka til alt er dekket. Denne blandingen får stå i 10-14 dager og ristes flere ganger om dagen, slik at stoffene løses opp og går over i alkoholen. Deretter filtreres alt forsiktig, og de gjenværende ingefærbitene kommer igjen sterkt til uttrykk. Jeg gjør noe med en potetpresse. Du fyller den ferdige ingefærtekturen i små mørke flasker; beste dropperflasker. Disse dropperflaskene er best for en dosering. Hvis du ikke har en enda, kan du kjøpe en online. Tinkturer skal alltid lagres på et kjølig, mørkt sted. Mørke flasker er også med på å forhindre at lys kommer inn på skjæret. Hvis de er lagret slik, vil de vare i mange år. Ikke ta hvis du er syk med graviditet. Vær oppmerksom på at denne resepten ikke erstatter å gå til lege eller naturopat. Les også notatet mitt på hjemmesiden!

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  974 07 226 eller 905 24 214