Løvetann Syltetøy

Løvetannen er en flott plante. Når du samler i disse dager, bør du imidlertid huske at du bare tar små mengder fordi insektverdenen er veldig dårlig der ute. Ikke bare ser den vakker ut, den kan også brukes til å lage mange ting, for eksempel syltetøy. Løvetannsyltetøy smaker mye bedre enn gelé. For jeg tror geléen bare smaker av sukker. Jeg vil gjerne lage noen få glass av det i år. Siden jeg ikke er noe fan av meg selv, rører jeg dem vanligvis inn på kvelden urtete.

Forberedelse

  • omtrent 6 håndfull løvetannblomster
  • 1 kg syltetøy sukker alternativ kan brukes vanlig sukker og Agar Agar
  • 1-1,5 liter vann (alternativt appelsinjuice)
  • 1 ubehandlet sitron eller appelsin, om du vil kan tilsette  eterisk appelsin eller sitronolje til smak
  • nellik kan tilsettes om du vil

Blomstertungene plukkes forsiktig ut fra hodene og helles med vannet (appelsinjuice). Så tilsetter du sitrusjuicen. Nå kokes hele saken opp og lar det surre i ytterligere ti minutter. Det får stå i bløt over natten. Purerer alt godt og tilsetter syltesyltetøy. Kok opp igjen og la det småkoke i ytterligere fem minutter. Så fyller du alt rett i dine tilberedte og steriliserte murekrukker og låser dem godt. Løvetannsyltetøyet ditt er klart.

Syltetøy smaker best på hvitt brød eller rundstykker. Helst på ostemasse eller kremost, hvis du liker det. Men også til søtning av te, som jeg skrev over. Jeg rører ofte syltetøy eller gele i urtete, for eksempel gran syltetøy eller woodruff gelé. For meg må en te alltid være søt, så lenge den ikke er full for at du skal føle deg uvel. Jeg kan bare skrive veldig velsmakende. Gi det et forsøk.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226

Vær oppmerksom på at denne forestillingen ikke erstatter å gå til lege eller naturopath