Fluesopp (rød)

Botanisk navn

Amanita muscaria

Folkemedisin

THE FLY Sopp !!

HELSE ELLER GIFTIG?

Knapt noen annen sopp er så godt kjent som fluesopp. Fluesopp er en av de mest kjente psykoaktive soppene som finnes i hele Europa, Amerika, Asia og Australia. Fluesopp er synonymt med giftig og livsfarlig for folk flest, men flueopp løsningen er langt mer interessant enn du kanskje tror.

I homeopati er Agarius muscarius fremdeles et middel mot klager over hele nervesystemet. Klager i overgangsalderen, hyperexcitability, blemmer og tarmkramper behandles alle vellykket. For eksempel brukes det i Sibir for å behandle forskjellige typer kreft, kjertelsykdommer og Reuhma.

I Litauen brukes soppen til å gni ledd og ryggsmerter. For dette kuttes 3 til 4 fluer sopp i små biter, legges i et glass og dekkes med vodka. Tilnærmingen forblir på en solrik vinduskarmen i 2 uker. Soppen blir deretter fjernet, og soppvodka fortynnet med vann brukes til å regelmessig gni inn smertefulle ledd. I Tyskland, etter andre verdenskrig rundt området rundt Hamburg, ble det spist fluesoppsuppe, i likhet med fluesopp i noen alpine regioner med pepper og salt, eddik og olje.

Selvfølgelig ble fluesoppene plassert i en gryte med vann i flere timer før klargjøring. En fluesopp tinktur hjelper spesielt effektivt mot revmatisme. Som brukes eksternt. Gni de smertefulle delene av revmatismen, brenn huden, tynn skjæret. Revmatiskurer med fluesopp var vanlig praksis i Øst-Preussen.

Intern bruk av fluesopp tinkturer for epilepsi og lammelse, for behandling av diaré, mage og tarmplager en teskje per dag. Hvis du ønsker å øke dosen, bør dosen på 3 teskjeer ikke overskrides.

Noen bøker oppgir at innholdet i de forskjellige aktive ingrediensene avhenger av hvor soppen vokser. I følge dette er det en aktiv ingrediens i sørvest-Europa og en annen med en motsatt effekt i det nordøstlige Europa. I området til det tidligere Øst-Preussen avbryter effektene hverandre, og derfor ble han kjent som en sopp. Etter andre verdenskrig flyttet de fordrevne vestover, spesielt til Bayern, og det var forgiftning fra å spise soppen.

Disse mengdene ligger godt under den høye og spesielt under forgiftningsgrensen og kan tas uten å nøle. Gammel oppskrift mot å fly !! Skjær opp en eller flere sopper, bland dem med melk og sukker og legg blandingen i skåler i leiligheten. Så snart fluene gnager bort, vil de fleste fluene slutte å fly. De gamle samene blandet fluesoppene i maten til reinen deres og drakk deretter reinens urin.

Samene brukte dette enkle trikset for å nyte de psykoaktive effektene til fulle. Drikking av urin regnes som mye mindre farlig siden giftstoffene den inneholder, for eksempel muskarin, først brytes ned av kroppen og deretter skilles ut. Dermed omgås de gamle frøene bivirkningene av rusende sopp.

Vær forsiktig med fluesopp kan også være dødelig hvis den blir misbrukt. Det er anført at fra en mengde av 100 gram fiske fluesopp kan være dødelig.

Heldig symbol 

Flygende sopp som symbol på lykke, postkort (rundt 1900) I tillegg til hesteskoen og firkløveren, er fluesoppen en av de mest populære symbolene for flaks. Du kan finne ham på gratulasjonskort og i illustrerte historiebøker.

Ingredienser

Den viktigste aktive ingrediensen i fluesyre er ibotenic acid, en ikke-proteinogen aminosyre.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226