Løvetann Sirup

Ingredienser

3 håndful løvetannblomster

1l vann

1kg sukker

1/2 ubehandlet sitron

Forberedelse

1. Vask tre håndfuller av løvetannblomster (merk: ikke samles på siden av veien, for stresset!) Og fjern den nedre grønne delen slik at bare de gule blomstene blir igjen og legg blomstene i en gryte. Hell over vannet og la stå i omtrent to timer med lokket lukket.

2. Kok opp og la avkjøle sakte. La den løpe over natten. Neste morgen, sil gjennom en osteklut og klem godt ut.

3. Tilsett nå sukkeret, det raspede sprøet og saften av halve sitronen, og bring blandingen til å koke under omrøring. Den skal bare koke kort, og deretter småkoke forsiktig på en lav flamme, koke væsken til den trekker i strengene. Dette kan ta litt lengre tid, men det er verdt tiden fordi sirupen krystalliserer veldig raskt i glasset med korte koketider!

4. Når ønsket konsistens er oppnådd, hell sirupen i glass. Når det er lagret på et kjølig sted, varer det i flere måneder (men jeg har ennå ikke klart å prøve det – det går alltid veldig raskt med oss!)

5. Du kan  spise sirupen på brød, søte musli med den, og ved bronkitt tar en teskje av den for å støtte helingsprosessen (flere teskjeer spredt utover dagen). Om sommeren smaker sirupen også som en forfriskende drink blandet med vann og en skvett sitron (da koker jeg den ikke like lenge, så den er litt mer flytende).

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  974 07 226 eller 905 24 214