Knivkjuke kan hentes hele året. Men den beste tiden er fra september til desember, for da utvikler den nye fruktkropper. Denne soppen kan lett skilles fra det døde bjørkevedet, fordi bjørkeplanten er relativt myk og ikke kan fjernes fra et dødt tre veldig hardt og noen ganger bare med intensiv innsats, som andre tresopp. Disse soppene vokser bare på døde eller døde bjørkestammer. Knivkjuke vokser ikke fra skogbunnen slik vi kjenner den fra andre sopp, for eksempel porcini, kastanjer etc. Myceliet (myceliet) sitter i de døde bjørkestammene og derfra vokser fruktkroppene, Knivkjuke.
Denne soppen er en konsekvens ~ eller også tre spaltning, fordi den produserer den brune råten. Det er veldig viktig for skogen, så selv med denne soppen når du samler, må du bare ta så mye som faktisk trengs. En stor eller to små fruktkropper er alltid tilstrekkelig for en person
Den kuttes i små terninger og tørkes deretter på varme / vedovnen eller i ovnen. Når den er tørket, kan den oppbevares i mange år. Men den kan også brukes fersk. Smaken er fra sur til bitter. Lukten er ikke for alle. De tørkede soppbitene må generere en «rasling» eller «sprekker» når de er ødelagte, for først da er de helt tørre og blir ikke mugne når de lagres.
Tørket sopp skal alltid oppbevares i et mørkt glass- eller papirpose. Den tørkede bjørkeporingen kan også bearbeides til sopppulver. Til dette bruker du en kraftig mikser. Ung bjørkporselen bør samles fordi de eldre prøvene noen ganger er veldig tøffe og sprø. Du bør også sjekke om det ikke er små dyr i soppen. Det kan vanligvis sees på undersiden hvis det er skrapemerker eller små hull.