Hvorfor egentlig Yoga?

Svaret er simpel:

Yoga har påvist effekt helt ned til celleniveau og det  finners mange studier og forskning rund
yoga og MediYoga med sine effekter på både kroppen og sinnet. 

Og yoga er en verktøy og livsfilosofi (ikke en religion)  som, når integrert i hverdagen, har bare positive effekter og hjelper deg aktiv å takle de problemstillinger i din hverdag bedre (yoga er bl.a. oppmuntrende, roegivende, styrkende, stresssenkende)

Men noen ganger må man bare prøve det for å kunne kjenne selv hvordan den kan påvirke oss.

Prøv å kjenn selv på MediYoga:

https://www.youtube.com/watch?v=Pzb6WpWIekk

***

 

I en rask og hektisk hverdag er det utrolig viktig å finne tilbake til seg selv for å finne sin egen “Inner Balance”. Oppmerksomheten våres blir forstyrret gjennom medier og en høy aktivitetsnivå. Med å lære seg å vende fokus tilbake mot seg selv og det som skjer innover, få du tid til å integrere det du har opplevd gjennom dagen. Du finner tilbake til det som er virkelig viktig for deg- du vil kjenner på dette med både kroppen og hjerte. Og du har det lettere å være tilstede i det du gjør og nyte øyeblikket.

Sykdom og smerte oppfattes i yogiske perpektiven som en blokkade i energisystemet (chakrasystemet). Chakrasystemet eller energisystemet er påviste nerveknutepunktene langst ryggraden, hvor flertall av nervene krysses på et spesiell sted, tilknyttet til den fysiske kroppen og hormonkjertlene vår. Yoga hjelper for å løse opp disse blokkadene og «rydde på loftet», det er ofte mye skrott fra fortiden vår vi må gi slipp av for å kunne vokse og helbrede som har sett seg i den fysiske kroppen i form spenninger/sykdom (“celleminne”).

Yogaen hjelper med å kvitte seg av stress og stresshormonene ved å sette fokuset på pusten. Å puste «riktig» er å puste med både mage og brystkasse. Når diafragma utvide seg massere du de indre organer og hjelper fordøyelsen.  Og du kvitter deg med giftstoffer på en effektiv måte. Blodet ta opp mer oksygen og dermed forsyningen til alle vev; også de som ellers blir underprioritert. En av det viktigste strukturene er nervesystemet og spesielt hjernen som har nyte av dette. Du kjenner det på å være mer våken og å har bedre konsentrasjon.

Gjennom omfattende forskning på pasientgrupper er MediYoga allerede på sykehus i Sverige og går hånd i hånd med manuellterapi og fysioterapi og brukes i dag som et kompletterende behandlingsverktøy i helsevesenet rundt omkring i Norge.

Den første MediYoga-studien ble gjennomført 1999 sammen med Karolinska Institutet, og den dreide seg om kroniske ryggsmerter. Siden 2007 har Danderyds Sjukhus i Stockholm forsket på hvordan man kan bruke program utviklet av MediYoga mot hjerneslag og ulike hjerteproblemer. Det har ført til at Danderyds Sjukhus benytter MediYoga-øvelser som en fast del av rehabiliteringen av hjertepasienter.

 

Karolinska Institutet fortsetter også å forske på yogaformen MediYoga. Både Danderyds Sjukhus og Karolinska Universitetssjukhuseti Stockholm gjennomfører to av verdens største studier om hjertesvikt og atrieflimmer og hvordan MediYoga kan ha en positiv påvirkning.

 

Praktisk info

Det vil legges ut gruppetimer på vår facebooksida 
og på nettsida under timeplan.
 
Er du heller interessert i en enkelte session med meg bare ta kontakt direkt på telefon 97407226.

Din vei til din "Inner Balance" starter her

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226

Copyright broderi design Justyna Skowronek (Instagram: Plantsonpeople)