Johannesurt / Prikkperikum

Botanisk navn

Hypericum perforatum. Hypericum sies å komme fra Helios (også kalt Hyperion). Han bærer en strålekrone og kalles derfor den skinnende. Perforatum betyr perforert med referanse til bladene og blomstene som ser ut som nåler.

Informasjon om Johannesurt

Johannesurt har et rødt pigment som dukker opp når blomstene knuses. I middelalderen brakte denne utskillelsen av fargestoffer en rolle som folketro til Johannesurt. Det er også kjent som Fuga daemonum eller Scaccia diavoli fordi det pleide å spille en viktig rolle i eksorsisme som et hellig vannfrond. Det er en plante med store helbredende egenskaper. I over 2000 år har mennesker tatt Johannesurt for å lindre lidelsen. Effektene er bekreftet av forskning. Rylleng ble tidligere betraktet som en erstatning for johannesurt.

Hovedapplikasjon

For mild depresjon og brannskader

Folkemedisin

Nervøs spenning, revmatisme, urinsyregikt, overgangsalder, angst, sengevæting, helvetesild, betennelse i bindevevet, skader, kramper, forstuinger, blåmerker, brannskader, sårheling, utmattelse, depresjon, søvnløshet, lungesykdommer, urinproblemer, blåmerker, blåmerker, revmatisme, solbrenthet , Hudsykdommer, kramper, feber, bronkitt, tap av matlyst, diaré, menstruasjonssmerter, hodepine, migrene

Eiendommer

Antidepressiv, nerveberoligende, beroligende, avslappende, smertestillende, krampeløsende, betennelseshemmende, astringerende (sammentrekkende), sårhelende, antiseptisk, antibiotisk, bakteriedrepende, virushemmende, sopphemmende, slimløsende, urindrivende, innvollsormdrepende, lett galledrivende og antioksidant.

Innholdsstoffer

Hovedvirkestoffene i prikkperikum er ofte oppgitt til å være hypericin, pseudohypericin, hyperforin, flavonoider, garvestoffer og eterisk olje.

Plantedeler som kan brukes

Blomstrende urt og individuelle blomster.

Farmasøytisk form og videre bruk

Te, olje, tinktur, vin, salve

Røkelse

Hendelse

Skogryddinger, stier, tørt gress, enger, hager

Innsamlingstid

Juni ~ August

Innhøsting og tørking

Planten fra bakken høstes. Ta som et mål omtrent de øverste 30 cm, uten tykke stilker. Disse 30 cm kalles også «blomstringshorisont». De er bundet og hengt opp ned for å tørke. Den beste tiden å samle på er midten av slutten av juli. Friske blomster blir umiddelbart behandlet til olje, den berømte røde oljen. Denne oljen kalles også johannesblod.

Bivirkninger

Johannesurt må ikke spises, og overdreven bruk forårsaker følsomhet for solen, denne følsomheten for solen påvirker bare rødhårede og lyshudede mennesker og i tilfelle en overdose. Følsomheten for solen har ingen effekt på normale doser og personer som ikke er følsomme for lys. Ingen solarium kan besøkes i løpet av bruksperioden. Det mistenkes å hemme effekten av andre medisiner. Hvis du tar medisiner, inkludert p-piller, må du kontakte lege før du tar johannesurt eller spør på apoteket. Dette er veldig viktig!

Siden denne planten ble brukt som en abortsurt i det siste, må gravide og ammende kvinner klare seg uten det.

Vær oppmerksom på at denne ytelsen ikke erstatter å gå til lege, farmasøyt eller alternativ utøver.

Magisk samlingstid

Samlingstiden, for magiske formål og for røkelse, er rundt sommersolverv.

Te tilberedning

  • 2 ts tørket johannesurt
  • 1 kopp vann (250 ml)

Hell det kokende vannet over kålen og la det dekke i ca 10 minutter og filtrer. Søt med litt honning eller stevia som du vil. Drikk 2-3 kopper om dagen og over en periode på 6 uker, fordi effektiviteten av johannesurt bare setter inn etter en god 1-2 uke. En pause bør tas etter de 6 ukene. Johannesurt-te gir oss en beroligende effekt.

Teblandinger

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226