Ringblomst

Klassikeren blant medisinske urter

Botanisk navn

Calendula officinalis. Calendula betyr noe som «liten kalender». Officinalis betyr at det tidligere ble samlet inn for apotek og behandlet der.

Informasjon om Johannesurt

Ringblomsten er en av de mest populære medisinske urter. Det stammer antagelig fra Middelhavsregionen. Marigolden sies å ha en lignende effekt som arnikaen, men uten å forårsake hudirritasjon. For å fremme fødsel etter fødselen, pleide kvinner å sitte i varmt og dampende ringblomstvann. Ringblomst eddik ble brukt til å behandle feber ved å bløtlegge små sengetøyhåndklær og plassere dem på puls på hender og føtter. Denne planten ble sannsynligvis brukt mot kreftvekster på 1800-tallet. Med blomsteressenser formidler og styrker selvtilliten.

Hovedapplikasjon

Sår og sår hals og svelg

Folkemedisin

Menstruasjonsforstyrrelser, hepatitt, eksem, herpes, konjunktivitt, fotsopp, åreknuter, gingivitt, hudproblemer, sår, munn- og halsinfeksjoner, ringorm, problemer med leveren og galleblæren, feber, kramper, blåmerker, kontusjoner, hudkreft, frostskader, hud sopp, mastitt, hemoroider, Solbrenthet, vaginal trost,  såre brystvorter

Eiendommer

Antiinflammatorisk, hemostatisk, sårheling, antibakteriell, stimulerende, fordøyelsesstimulerende, antispasmodisk, svett, mykgjørende, menstruasjonsfremmende, soppdrepende

Innholdsstoffer

Eteriske oljer, bitre stoffer, saponiner, kumarin, glykosider, flavonoider

Plantedeler som kan brukes

Blomstertunger, blader, blomsterhoder

Farmasøytisk form og videre bruk

Te, vasker, konvolutter, olje, salver, gurgler, bad, tinktur, vaginal douching

Røkelse

Hendelse

Hager, kirkegårder, sjelden gjengrodd

Innsamlingstid

Juli til September

(blomsterhoder og blader)

Innhøsting og tørking

Blomstene høstes i tørt og solrikt vær. Bare de oransje ringblomstene samles etter at blomsterstanden har åpnet seg fullstendig. Blomsterhodene og bladene tørkes i lag på et luftig sted. Avhengig av bruk, kan de tørkede blomsterhodene plukkes.

Bivirkninger

Ringblomst regnes som helt ugiftig. Urten har ved normal bruk ingen bivirkninger, men kan forårsake allergiske reaksjoner hos personer som er sensitive for andre arter i kurvplantefamilien

Vær oppmerksom på at denne ytelsen ikke erstatter å gå til lege, farmasøyt eller alternativ utøver.

Magisk samlingstid

Når månen reiser seg før sommersolverv

Te tilberedning

  • 2 ts ttørkede ringblomst blomster
  • 1 kopp vann (250 ml)

Hell det kokende vannet over blomstene og la dekket tildekkes i omtrent 10 minutter. Filtrer og søt om nødvendig med litt honning. Denne teen kan drikkes for magesyke. For å regulere perioden, bør du drikke ringblomst te startes omtrent en uke på forhånd. 3 kopper om dagen kan drikkes. Denne teen kan også gurgles, deretter usøtet, gurglet eller skylles mot betennelse i svelg og svelg.

Ringblomst te er veldig fordøyelig for oss og kan derfor drikkes hver dag. For å forhindre arteriell forkalkning, drikkes det to kopper calendula te daglig.

Teblandinger

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226