Kvinnesirkel eller årlig syklus

Vi vet at de naturelskende menneskene så tiden som en sirkel. De besto av sirkler i sirkler. Månens sirkler i løpet av den årlige syklusen, i tur og orden de daglige og timersirkler. Vi vet også at den respektive sirkelen har blitt delt inn i en lys og en mørk side. Fordi begynnelsen på en sirkel alltid var den mørke halvdelen. Måneden startet med den usynlige nymånen.

Akkurat som barnet kommer ut av den mørke livmoren eller det spirende frøet fra den mørke jorden.

I kvinnesirkel våre ønsker vi å ta opp aspektene ved den årlige sesongen og komme litt nærmere den gamle kunnskapen i meditasjoner, incenser og ritualer. Slik at vi kan integrere denne grunnleggende kunnskapen og den grunnleggende tilliten til fremtiden vår på en barnlig, kvinnelig og mannlig måte.

Vi legger ut datoene som et arrangement på vår Facebook-side

https://www.facebook.com/pg/vikingterapi/reviews/?ref=page_internal

Allehelgensdag, Halloween, Samain

Den lyse halvdelen av året slutter på de nye månenattene i den kalde og overskyede novemberperioden. Den svarte guden Samain overtar, han dreper solhjorten og frarøver kona, vegetasjonen gudinne (Freya). Nå trekker mennesker og dyr seg til sikkerhet for husene sine og hvilestedene.

På Halloween, kvelden før Samain-festivalen, stiger «tåken», kan folk finne inngangene til fe-åsene. De døde åndene og spøkelsene svermer ut, rister på dører og vinduer og ber om gaver. De ordinære lovene blir opphevet. Trollmenn (sjamaner) kommuniserer med det hinsidige, de tilkaller de døde og ber om råd. Orakle blir intervjuet gjennom ritualer. Samain-branner er fortsatt tent i nordlige land i dag.

Vintersolverv, Winter Solstice

Årets dypeste natt. Den kvelden føder gudinnen solbarnet. Folk oppfatter miraklet i disse innviede nettene gjennom meditasjoner og lette streik. Vintersolvervfestivalen varer tolv netter. I løpet av disse røffe eller røyke nettene ble huset og gården røkt med velduftende, helbredende urter. Hvis meditasjoner gjøres de tolv nettene, kan de brukes som årlige orakler.

Hver Raunatt ser i en måned på det nye året. 1. natt = januar m.m.

Lett fair, Imbolic

På de månebelyste nettene i februar, da solen kom inn i Vannmannen, lammene ble født og isen begynte å smelte sakte, merket bygdefolket hvordan gudinnen nå ble forynget og da Brigid (Ostara) kom tilbake fra dypet saften stiger opp i trærne. Det er også tidspunktet for rengjøring, det være seg at huset feies med bjørkekvister eller at det utføres en vårkur med bjørkevann.

«Hyggelig for lysmåling og solskinn. Bjørnen må inn i hulen i seks uker.»

Fasnat eller Karneval tilhører også denne tiden. Dette gamle ritualet, det kaotiske kjaset og maset til de unge Doftmen, skal dateres bortgang av vinterens ånd.

Spring Equinox, Alban Eilir

Det er tidspunktet for foryngelse, grønne vårurter som har blitt spist som kulttretter vekke fra dvalen. I plantene som spiller en viktig rolle i lidenskapen og påskeskikken, finner vi igjen i folketollene. Hvordan male påskeeggene, påskeharen eller påskekyllingen som representerer fruktbarhet.

Beltane, Walpurgis

Naturens ånder danser natten til mai fullmåne. Begavede sjamanistiske mennesker – kvinner som flyr – blir med på flukten. I Walpurgis natt ble alle branner slukket i mange land, og ved soloppgang ble en ny brann, Beltaine nødbrann, rituelt antent med brannpisken. En maypole er også satt opp, «Minneburgen» ble bygget.

Midtsommer, Sommer Solstice

Årets lengste dager ble feiret av en midtsommerbrann, som inkluderte dans rundt bålet og tappert hopp over bålet. Å hoppe gjennom flammene renser kropp og sjel og gir helse.

I middelalderen ble betydningen av ild tolket som et forsvar mot onde demoner.

Solstice ble sett på som et annet grensesnitt, som en overgangsperiode, inn i den andre verdenen, der gudene og naturens ånd kommer nær mennesker.

Det er fortsatt et høydepunkt for urtesamlere over hele Europa.

Augustbrann, Lugnasad

Høstsesongen begynner med en ild på fullmånen i august.

Det var vanlig at husets dame bakte brød fra førstehånds korn og velsignet det. Fordi korn er livsgrunnlaget.

Det er fremdeles skikken med høsttakkefest i dag.

August faller sammen med Maria himmelfartsdag (15. august) og Maria fødsel (8. september), da kvinner skulle samle medisinske urter.

Høsttakkefest, Autumnal Equinox

Nå er de siste avlingene. Du gikk til verkstedet. På Michaels dag sa de «Michael tenner lyset, rabalder trenger å snurre» i andre regioner det startet 11. november. Natt på året kommer. Overalt i naturen blekner styrken, dagene blir kortere, de fargerike bladene faller fra trærne.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226