Tomatsaus

Grunnoppskrifter på tomatsauser er ypperlige til frysing eller fylling av varme glass. Da varer de opptil tre måneder. Så du har alltid noe klart og på lager. Disse grunnleggende oppskriftene kan foredles etter tining, med krem, rømme eller med kjøtt, som stekt kjøttdeig. Pasta med tomatsaus er en veldig populær mat i tysk mat, og det er derfor jeg skriver ned to grunnleggende oppskrifter til deg her. De to oppskriftene er for to personer hver.

Grunnoppskrift på tomatsaus Napoli

Ingredienser

500 g friske myke tomater eller hermetisert

 2 fedd hvitløk

 2 ss olivenolje

 Rosmarin, oregano, basilikum, timian og salt som du vil og smake

Svart pepper fersk fra kvernen

Forberedelse

Tomatene vaskes og hakkes. Stenglene skal fjernes. Hakk hvitløken og la den bli glassaktig i olivenoljen. Skjær urtene i små biter og tilsett dem sammen med tomatene til hvitløken i varm olje. Krydre det hele med salt og la det surre på en lav flamme i en god halvtime, ikke helt dekket. Rør av og til. Deretter føres tomatsausen gjennom en sil og pepres skikkelig.

Grunnoppskrift på enkel tomatsaus laget av tomatpuré

Ingredienser

2 dynge spiseskjeer tomatpuré (+/-)

En halv bunt persille

2 kopper vann

Salt og pepper etter smak

Forberedelse

Vannet kokes og slås ned igjen. Hakk persille og tilsett alle ingrediensene i vannet og rør godt. Smak til med salt og pepper og la det småkoke i en lav flamme i cirka 10 minutter. Rør alltid når du småkoker, ellers vil sausen sette seg på bunnen av gryten.

Tomatsausene dine er klare. Jeg ønsker deg god appetitt!

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  974 07 226 eller 905 24 214