Generell informasjon om Essensielle Oljer

Essensielle oljer har i seg plantens regenererende, beskyttende og immunforsterkende egenskaper

Fra begynnelsen av tidlig sivilisasjon har aromatiske planter blitt brukt for deres terapeutiske egenskaper. De har vært en del av religion, ekteskapsseremonier, dating og frieri, kosmetikk, begravelsestjenester, medisin og mange andre aspekter av menneskelivet. Fra begynnelsen av tiden har oljer som er utvunnet fra aromatiske planter blitt anerkjent som den mest effektive medisinen kjent for menneskeheten.

Hva er eteriske oljer egentlig:

Eteriske oljer er flyktige væsker som er destillert fra planter (inkludert deres respektive deler som frø, bark, blader, stengler, røtter, blomster, frukt etc.). En av faktorene som bestemmer renheten og den terapeutiske verdien til en olje er dens kjemiske bestanddeler. Disse kan påvirkes av et stort antall variabler: den delen som brukes til å produsere eterisk olje, geografisk region, sesong, klima, høyde, høstingsmetode og destillasjonsprosess. Å produsere det reneste av oljer kan være veldig kostbart og kan kreve flere hundre eller til og med tusenvis av kilo plantemateriale. De aller fleste oljer brukes til parfymeindustrien, plantene kjøpes kun for sine aromatiske egenskaper. Unødvendig høyt trykk, høye temperaturer, rask prosessering og bruk av kjemiske løsningsmidler blir brukt for å produsere større kvantiteter med en raskere hastighet. Disse oljene lukter godt og koster mindre, men de vil mangle de fleste av sine verdifulle kjemiske egenskaper for å få et terapeutisk resultat.

Hvordan fungere  eteriske oljer og hvilken egenskaper har disse:

Essensielle oljer kan trenge gjennom huden gjennom enkel diffusjon over cellemembranen og kan ved innånding påvirke aktiveringen av luktpæren. Fordi lukter og følelser blir behandlet på samme måte i hjernen vår, aktiveres det limbiske systemet. Som vi kjenner fra oss selv, kan luktfremkalte minner være veldig potente. Med essensielle oljer bruker vi direkte denne unike forbindelsen med hjernen vår for å muliggjøre også emosjonell og åndelig helbredelse (ikke bare fysisk).

Essensielle oljer kan være kraftige antioksidanter og kan ha soppdrepende, antivirale, antibakterielle, antiparasittiske, antitumoriske og antiseptiske egenskaper. Mange er kraftige luftrenser når de fordampes. Og noen kan til og med hjelpe kroppen med å avgifte.

Familien min og jeg bruke oljene i det daglige på forkjellige måter.  Jeg bruke feks.  forskjellige oljer og oljeblandinger  i en vaporiser. Utblandet i kokosolje bruke vi oljeblandinger på huden med en rollerflaske (det finners forskjellige blandingsforhold for unger og voksne).  Jeg har eteriske oljer i min daglig kroppspleie, ved matlaging (dressings, kaker, andre matretter) og ved mitt daglig yogapraksis- mulighetene har ingen grense. 

Essensielle oljer er sterke og bør brukes med forsiktighet og resptekt spesiell ved samtidelig bruk av andre medikamenter og sykdomstilstander. Symptomer kan blir triggered ved uforsiktig bruk ved enkelte oljer (f.eks. epilepsi med Dill). Også alltid fortynne oljen som anbefalt og prøve på et lite hudområdet for sensitivetet. Vær oppmerksom at noen oljer kan forårsaker lyssensitivitet når brukt lokal (f.eks. wild orange) disse burde derfor ikke brukes ved direkt kontakt med sollyset.

Om du er usikker alltid ta kontakt med din lege, naturterapeut eller farmasøyt før du begynne bruket.

VIKTIG: Det som er skrevet om urten og dens medisinske virkning ved bestemte plager og sykdommer er kun ment som informasjon. Viking Terapi tar ikke ansvar for eventuelle skader som måtte oppstå om du velger å benytte denne urten eller preparater hvor urten inngår.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226