Valurt Olje

Forberedelse

Denne oljen brukes ofte til salveproduksjon med valurt, men kan også brukes ryddig som gnidd eller massasjeolje for beinskader, ødelagte bein, sportsskader, forstuvninger, plager i intervertebral plate, periostitt, tennisalbue, artrose, nervesmerter, leddsmerter, isjiasplager, sår og brannskader.

Du trenger ferske valurt røtter for dette. De renses og kuttes i små biter og legges i en hvit glasskrukke. Så hell du rundt 200 ml olje over dem. Hvilken olje du tar er din preferanse. Men det skal allerede være en olje av høy kvalitet. Forsegl alt godt og rist godt.

Tegningstiden er 7 dager, rister daglig og ser etter mugg.

Spesielt egenproduserte oljer har en tendens til å formes. Deretter filtrerer du alt og hell denne rømmeolje i steriliserte flasker.

Salve

Som allerede nevnt ovenfor, er oljen nødvendig for den berømte valurt salven.

Du tar omtrent 100 ml tømmeolje og varmer den med ca 6 g bivoks. Når alt har blitt pent flytende, må det røres godt og helles i små salvekar.

Hvis konsistensen på en salve ennå ikke er nådd, kan du legge bivoks til den igjen. Denne salven kan brukes til en konvolutt eller påføres tynt.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  974 07 226 eller 905 24 214