Burot

Botanisk navn

Artemisia vulga

Hovedapplikasjon

Irriterende hoste og pustebesvær

Folkemedisin

Fordøyelsesbesvær, nervetonic, svette, ormer, tap av matlyst, feber, menstruasjonsproblemer, depresjon, dysenteri, flatulens, mageproblemer, dårlig ånde, foten av atleten, blodsirkulasjonsproblemer, gastritt, dårlig ånde, vaginal irrigasjon

Eiendommer

vanndrivende, antibakteriell, appetittvekkende, beroligende, blodsirkulasjon, krampeløsende, menstruasjonsregulerende, styrking, fordøyelse, livmorstimulerende, ormekur, soppdrepende, abortiv

Innholdsstoffer

Tanniner, bitre stoffer, vitaminer, essensielle oljer, kamferolje, inulin, vitamin A, B, C

Plantedeler som kan brukes

Urte, røtter

Farmasøytisk form og videre bruk

Te, krydder, medisinsk vin, urtepute, skjær, skylling, pulver, bad, vasker, olje

Røkelse

Hendelse

Burot liker å vokse på vei ~ og feltkanter og busker. Men den vokser også ofte og rikelig i hagen.

Innsamlingstid

Mars ~ oktober (urter og røtter)

Innhøsting og tørking

Urten er avskåret, buntet og tørket i et skyggefullt, men varmt område. Skjær av ca 60 cm fra toppen av planten. Det bør gjøres før blomstene åpnes. For så snart disse åpnes, blir bladene bitre og er ikke lenger egnet til krydder. Høstetiden for roten er senhøstes. Tørket burot opprettholder sin effektivitet og smak i omtrent 1 år. Egnet oppbevaring i mørke briller eller papirposer.

Bivirkninger

På grunn av aborteffekten har gravide ikke lov til å ta den. Mugwortpreparater bør også unngås i tilfelle feber. Pollenallergikere bør glede seg over det med forsiktighet!

Vær oppmerksom på at denne forestillingen ikke erstatter å gå til lege eller naturopath

Te tilberedning

  • 1 – 2 ts tørket Burot urt

  • 1 kopp vann (250 ml)

Det kokende vannet helles over urten og tildekkes i cirka 5 minutter. Ikke la den bratte lenger, ellers blir teen for bitter. Filtrer og søt om nødvendig med litt honning. Denne teen kan drikkes for menstruasjonsproblemer. Den er veldig sterk, og derfor bør du ikke drikke mer enn 3 kopper av den. Denne teen kan også brukes som en gurgle eller munnvann for dårlig ånde.

Rotbrygget eller skjæret fra roten brukes vellykket på Epilepsi.

En fantastisk urtepute kan tilberedes med den tørkede urten. Hvis du legger deg på den, vil søvnen din være dyp og avslappende.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226