Bjørkeknoppolje

Forberedelse

Bjørkeknoppolje lindrer fantastisk symptomer på revmatisme. Det kan også brukes på magesår, leddgikt og sår. Det fremmer sårheling på grunn av dets betennelsesdempende egenskaper og fungerer som en gnidd i smertefulle ledd.

Birkeknopper samles om våren. De bør fortsatt være lukket når de høstes, da er egenskapene deres best for denne oljen. Du tar omtrent en håndfull bjørkeknopper og hell 100 ml olje etter eget valg over dem. Bjørkeknoppene skal være helt dekket med oljen, ellers begynner de å forme.

Forsegl alt godt og rist godt. La det være på et sted som ikke er for varmt og mørkt i 3-4 uker. Rist og sjekk en gang om dagen at det ikke dannes noen mugg. Filtrer etter bryggetiden og hell i en mørk flaske. Nå skal bjørkeknoppoljen din ha en gylden gul farge.

Bjørkeknoppoljen må lagres på et kjølig, mørkt sted. Hvis du vil samle bjørkeknoppene, må du bare ta noen få eller bare 1-2 knopper fra hver gren. I følge Wikipedia er bjørken en grovfôrplante for 118 forskjellige larver. Det skal overbevise oss om at vi tar veldig lite for oss selv.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  974 07 226 eller 905 24 214