Grunnoppskrifter på tomatsauser er ypperlige til frysing eller fylling av varme glass. Da varer de opptil tre måneder. Så du har alltid noe klart og på lager. Disse grunnleggende oppskriftene kan foredles etter tining, med krem, rømme eller med kjøtt, som stekt kjøttdeig. Pasta med tomatsaus er en veldig populær mat i tysk mat, og det er derfor jeg skriver ned to grunnleggende oppskrifter til deg her. De to oppskriftene er for to personer hver.
Grunnoppskrift på tomatsaus Napoli
Ingredienser
500 g friske myke tomater eller hermetisert
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
Rosmarin, oregano, basilikum, timian og salt som du vil og smake
Svart pepper fersk fra kvernen
Forberedelse
Tomatene vaskes og hakkes. Stenglene skal fjernes. Hakk hvitløken og la den bli glassaktig i olivenoljen. Skjær urtene i små biter og tilsett dem sammen med tomatene til hvitløken i varm olje. Krydre det hele med salt og la det surre på en lav flamme i en god halvtime, ikke helt dekket. Rør av og til. Deretter føres tomatsausen gjennom en sil og pepres skikkelig.
Grunnoppskrift på enkel tomatsaus laget av tomatpuré
Ingredienser
2 dynge spiseskjeer tomatpuré (+/-)
En halv bunt persille
2 kopper vann
Salt og pepper etter smak
Forberedelse
Vannet kokes og slås ned igjen. Hakk persille og tilsett alle ingrediensene i vannet og rør godt. Smak til med salt og pepper og la det småkoke i en lav flamme i cirka 10 minutter. Rør alltid når du småkoker, ellers vil sausen sette seg på bunnen av gryten.
Tomatsausene dine er klare. Jeg ønsker deg god appetitt!
Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!
Vipps 974 07 226 eller 905 24 214
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok