Grating Enghumleblom Root er et krydder for sjokoladeretter. Et hint av det gjør en mousse au chocolat til en strålende.
Hendelse
De finnes ofte i vårområder, fuktige busker
Innsamlingstid
Sommer urt
Høst rot
Innhøsting og tørking
Rotstokken (rhizom) av planten kan brukes medisinsk. Den samles om våren når den dufter sterkest. Mye av duften kan gå tapt under tørkingen, så urten må tørkes med stor forsiktighet og oppbevares på et kjølig og tørt sted i lufttette krukker. Den bør kuttes opp og knuses først når den skal brukes.
Et alkoholekstrakt (tinktur) er laget av den friske, blomstrende planten.
Bivirkninger
Den essensielle oljen inneholder stoffet eugenol, som har en desinfiserende effekt, men i store mengder kan føre til mild rus. Spesielt hos barn skal administrasjonen være moderat, man tar så lite som f.eks. fra kryddnellik.
Vær oppmerksom på at denne forestillingen ikke erstatter å gå til lege eller naturopath
Te tilberedning
2 ts fresk urt
1 kopp vann (250 ml)
Hell kokende vann over det, la det bratte i omtrent 10 minutter.
Eller
Ha 1 teskje tørket rot med kaldt vann, kok opp og la den ta av i omtrent 5 minutter.
Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!
Vipps 905 24 214 eller 974 07 226
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok