Dill

Botanisk navn

Anethum gravolens

Hovedapplikasjon

Fordøyelsebesvær

Folkemedisin

Diaré, mage og tarmplager, gass, kolikk, nervøsitet, søvnløshet, hjertebank, hikke, ødelagte bein, magekramper, kvalme, bentap (forebyggende), struma, dårlig ånde, hoste, hodepine, tap av matlyst

Eiendommer

Antispasmodisk, bakteriehemmende, vanndrivende, orminduserende, desinfiserende middel, fordøyelsessystemet, immunforsterkende, melkestrømfremmende, appetittstimulerende

Innholdsstoffer

Essensielle oljer, vitaminer, mineraler, jod, sink, jern

Plantedeler som kan brukes

Frø, urt

Farmasøytisk form og videre bruk

Te, konvolutter, skjær, olje, salver, pulver, medisinsk vin

Røkelse

Essensielle olje

Hendelse

Dyrket i hager

Innsamlingstid

sommer: hele urt

høst: frøene

Innhøsting og tørking

Dillbladene brukes mest ferske. Høsting er om sommeren. Dill kan også henges opp ned i bunter for å tørke.

Bivirkninger

Ingen kjente bivirkninger. Diskuter likavel alltid med lege, naturopat eller farmasøyt før behandling og inntak

Te tilberedning

  • 2 ts tørket dill urt
  • 1 kopp vann (250 ml)

Hell det kokende vannet over kålen og la det dekke i ca 10 minutter og filtrer. Søt kanskje litt med honning. Med hikke eller flatulens kan 2-3 kopper drikkes daglig.

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226