Bjørnebær

Botanisk navn

Rubus fructicosus

Informasjon om Bjørnebær

Jeg tror alle kjenner bjørnebæret. Bjørnebær har alltid vært en del av menneskets kosthold. Bjørnebær-fruktene inneholder mye vitamin C. Men visste du at bladene inneholder mer C-vitamin enn fruktene? Grekerne brukte bjørnebær til gikt.

Hovedapplikasjon

Styrking av immunsystemet og gikt

Folkemedisin

Gikt, blærekatarr, betennelse i tannkjøttet, magesår, dysenteri, hemoroider, jernmangel, blødende tannkjøtt, diaré, utslett, feber, blodrensing, forkjølelse, heshet, diabetes, impotens

Eiendommer

Kontraherende, vanndrivende, styrking, betennelsesdempende, sårheling, immunstimulering, blodrensing, darning, kim og soppdrep, beroligende

Innholdsstoffer

Pektin, C-vitamin, tanniner, essensielle oljer, sukker,

Plantedeler som kan brukes

Blader, frukt, rot

Farmasøytisk form og videre bruk

Te, gurgle, tinktur, iste

Røkelse

Hendelse

Stier, hager, skoger

Innsamlingstid

Mai ~ Juli (blader)

August ~ Oktober (frukt)

Innhøsting og tørking

Bjørnebær-blader plukkes før blomstring og tørkes for te eller andre flytende ekstrakter. Du kan også høste røttene og tørke dem for te. Fruktene er gode til å fryse.

Bivirkninger

Vi er ikke klar over noen bivirkninger.

Vær oppmerksom på at denne forestillingen ikke erstatter å gå til lege eller naturopath.

Te tilberedning

  • 2 ts tørkede frukt eller blader
  • 1 kopp vann (250 ml)

Hell en kopp kokende vann i frukten eller bladene og la den dekke i ca 5 minutter. Filtrer og søt om nødvendig med litt honning. Du kan bruke bladene friske eller gjærede. Denne teen kan drikkes hvis du har diaré.

Teblandinger

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226