Knivkjuke

Botanisk navn

Fomitopsis betulina, til 2015 Piptoporus betulinus

Folkemedisin

Tidligere ble denne teen brukt som et ormemiddel eller mot tarmparasitter generelt.

I andre land i Europa brukes Kninkjuke-te mot tumorsykdommer i tarmen og magen. Følgende bruksområder er hentet fra folkemedisin og er ikke vitenskapelig bevist.

Knivkjuke brukes av kjennere av medisinske og medisinske sopp, for mange sykdommer, for eksempel: allergi Flatulens Tarmparasitter depresjoner Utmattelse (nervøs) Kløende hud Pletter (hudormer og kviser) Følsomhet for kulde Kreftbehandling (medfølgende) Matintoleranse Magekramper Magesår Betennelse i magen magesmerter søvnforstyrrelser fordøyelsesproblemer

Kort forklaring

Knivkjuke er ung når den er spiselig, men uspiselig på grunn av sin bitterhet.

I det siste ble soppen først og fremst brukt som medisin. Fruktlegemet, kuttet i tynne strimler, ble brukt som bandasje for sårheling, blant annet på grunn av dets betennelsesdempende ingredienser. I Skandinavia ble massen brukt som et skjede for kniver for å beskytte dem mot rust.

«Mannen i isen», ofte kjent som Ötzi, en omtrent 5300 år gammel isbre-mumie fra senneolitisk (neolitisk) eller kobbertid (kalkolittisk), som ble funnet ved den 3208 m høye Tisenjoch i Ötztal-alpene over Niederjochferner, førte to Knivkjuke med den. Selv om det opprinnelig ble mistenkt at soppene kunne ha inneholdt hallusinogener, viste det seg snart å være feil, og det samme gjorde bruken som et bindemiddel. Mannen bar sannsynligvis soppen med seg på grunn av deres antibiotiske effekter. 

Nyere har Knivkjuke gjenvunnet interessen, da studier har bekreftet den høye antioksidanteffekten (derav muligens tidligere bruk som knivskjede), så vel som antibakterielle og antivirale effekter (spesielt med influensastammer). Antitumoregenskaper er også blitt identifisert og blir for øyeblikket undersøkt nærmere. 

Eiendommer

betennelsesdempende, hemostatisk, antiviralt og antibiotikum

Farmasøytisk form

Te, tinkturer, pulver,

Hendelse

Parasitt på svake bjørketrær i fuktige skoger, spesielt i myrområder

Samlerobjekt hele året, helst september til desember

Innhøsting og tørking

Knivkjuke kan hentes hele året. Men den beste tiden er fra september til desember, for da utvikler den nye fruktkropper. Denne soppen kan lett skilles fra det døde bjørkevedet, fordi bjørkeplanten er relativt myk og ikke kan fjernes fra et dødt tre veldig hardt og noen ganger bare med intensiv innsats, som andre tresopp. Disse soppene vokser bare på døde eller døde bjørkestammer. Knivkjuke vokser ikke fra skogbunnen slik vi kjenner den fra andre sopp, for eksempel porcini, kastanjer etc. Myceliet (myceliet) sitter i de døde bjørkestammene og derfra vokser fruktkroppene, Knivkjuke.

Denne soppen er en konsekvens ~ eller også tre spaltning, fordi den produserer den brune råten. Det er veldig viktig for skogen, så selv med denne soppen når du samler, må du bare ta så mye som faktisk trengs. En stor eller to små fruktkropper er alltid tilstrekkelig for en person

Den kuttes i små terninger og tørkes deretter på varme / vedovnen eller i ovnen. Når den er tørket, kan den oppbevares i mange år. Men den kan også brukes fersk. Smaken er fra sur til bitter. Lukten er ikke for alle. De tørkede soppbitene må generere en «rasling» eller «sprekker» når de er ødelagte, for først da er de helt tørre og blir ikke mugne når de lagres.

Tørket sopp skal alltid oppbevares i et mørkt glass- eller papirpose. Den tørkede bjørkeporingen kan også bearbeides til sopppulver. Til dette bruker du en kraftig mikser. Ung bjørkporselen bør samles fordi de eldre prøvene noen ganger er veldig tøffe og sprø. Du bør også sjekke om det ikke er små dyr i soppen. Det kan vanligvis sees på undersiden hvis det er skrapemerker eller små hull.

Bivirkninger

Jeg er ikke klar over noen bivirkninger, med mindre du tar te eller pulver i en lengre periode, som deretter blir vant til. Vær oppmerksom på at denne forestillingen ikke erstatter å gå til lege eller naturopath

Te tilberedning

  • 1-2 ts  Frisk eller tørket knivejuke
  • 0,5 l vann

Frisk eller tørket knivejuke (bjørkegrøt) (ca. 1 ~ 2 ss) kuttes i små biter og kokes i 1/2 liter vann i 30 minutter. Fra brygget kan du ta 1 ss om dagen. Mellombrudd bør observeres, ellers vil det være en tilvenningseffekt. Denne teen kan drikkes for magesår og magesmerter. Porlingte av bjørk smaker veldig vanskelig å bli vant til, og hvis du ikke liker det, kan du røre inn minimal honning

Inntak bør ikke erstatte en konsultasjon hos legen, naturterapeut eller farmasoyt.

Tinktur

Rens og finhakk en Knivkjuke og fyll den i en beholder med bred hals. Fyll deretter opp den strimlede Knivkjuke med minst 18% alkohol og la den bratte i minst 6 uker.

Vi tar deretter dette skjæret i maksimalt 5 dager (3 dråper 3 ganger om dagen). Så tar vi en pause i minst 7 dager slik at kroppen ikke blir vant til ingrediensene.

Tinkturen sies å hjelpe med mageproblemer eller søvnforstyrrelser og stimulere immunforsvaret

Hvis du likte artikkelen vår, og du ønsker å støtte vårt Viking Terapi-prosjekt, ville vi være glade for å få en «energibalanse». Vi takker på forhånd!

Vipps  905 24 214 eller 974 07 226